مجموعه ورزشی روستای چندوکان

ورزش نشاط آور جسم و روح آدمیست.

به نام آن که جان را فکرت آموخت

 

 

 
ورزش و زنان

 

 

تحقیقات نشان می دهد میزان روان پریشی و سایر اختلالات روانی در ایران با آمارهای جهانی مطابقت دارد و رقم‌های بالایی را شامل می‌شود كه افسردگی شایع‌ترین آنهاست.
بر اساس آمارهای موجود افسردگی، بیشترین بار بیماری‌ها را در بین زنان و دومین بار بیماری را در بین مردان به خود اختصاص می‌دهد و به طور كلی بیش از 20 درصد مردم دچار افسردگی هستند و این آمار روبه رشد نیز نگران کننده است.
پس از آن بار مصرف مواد مخدر و سوء مصرف مواد در كشور نگران كننده است.
 آمار رسمی اعتیاد در ایران حدود یك میلیون نفر اعلام شده است، اما متوسط آمارهای اعلام شده در مورد معتادان در ایران حدود 2 میلیون نفر است، البته برخی، آمارهای بالاتر هم اعلام كرده‌اند اما اگر همین آمار متوسط 2 میلیون نفر را هم بپذیریم باز هم نگران كننده است. 
تحقیقات، رابطه بین افسردگی و اعتیاد را ثابت كرده است، در مجموع نشان می دهند كه بار افسردگی در كشور ما حدود 20درصد است كه بیشترین آمار مربوط به بانوان نیز می باشد.

 

 

 

ورزش و سلامتی روانی

 

 

 

ورزش یکی از عوامل اساسی در ایجاد نشاط و شادابی، سلامت جسمانی همچنین کاهش استرس های مختلف ناشی از زندگی ماشینی و ارتقای سلامت روانی در زنان و به تبع آن در خانواده هاست . توجه به این که زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و نقش اساسی در تربیت نسل های آتی را عهده دار هستند، توجه جدی به امر سلامت آنان و برنامه ریزی در این خصوص امری مهم و بدیهی نیز می باشد. امروزه بیماری هایی مانند پوکی استخوان، سرطان، چاقی و افسردگی در بین زنان رو به افزایش است و باید با اطلاع رسانی بهینه و ترویج فرهنگ ورزش از بروز چنین بیماری هایی در جامعه بانوان جلوگیری به عمل آورد. ترویج ایجاد مراکز سلامت بانوان در پیشگیری و درمان بیماری های مزمنی مانند دیابت، پوکی استخوان، افزایش چربی خون، افزایش فشار خون، بیماری های روحی و روانی چون اضطراب، افسردگی، تصحیح ناهنجاری های عضلانی و اسکلتی مثل افتادگی شانه، خمیدگی و یا گودی کمری، درمان چاقی و...که از طب و ورزش به صورت تلفیقی و علمی استفاده می کنند امری ضروری محسوب می شود.

 

وجود تمرینات ورزشی نه تنها موجب سلامت جسمی از قبیل ایجاد آرمیدگی و تنظیم ضربان قلب می‌شود، بلكه در جنبه‌های مختلف شخصیتی و ویژگی‌های روانی نیز موثر است. با اشاره به ویژگی‌های مثبت ورزشی بر روح و روان آدمی متاسفانه وجود فعّالیت ورزشی در جامعه کمتر دیده می‌شود.
بدن انسان برای یك زندگی فعال و پر جنب و جوش طراحی شده است كه فعالیت‌های بدنی نقش به سزایی در سلامت جسمانی و روانی دارند. پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد كه تمرینات ورزشی نه تنها از خطر بیماری‌های جسمی، قلب وعروق، پوكی استخوان و سرطان می‌كاهد بلكه در كنترل افسردگی اضطراب و احساس تسلط و خویشتنداری موثر است. ابتلا به بیماری و فشار روانی در آقایان و مخصوصاً بانوان كه فعالیت بدنی كمتری دارند، بیشتر است.
در یکی از جالب‌ترین تحقیقات کلینیکی مشخص شده است که ورزش نه تنها در معالجه افسردگی بسیار موثر است بلکه نقش به سزایی در جلوگیری از بازگشت این بیماری دارد و با توقف انجام حرکات ورزشی، خطر بروز علایم اضطراب و افسردگی افزایش چشم‌گیری خواهد داشت.

به گفته یکی از روان‌شناسان، مهم نیست که افراد افسرده به چه میزان ورزش می‌کنند بلکه مهم این است که هر روز به‌طور مرتب وقتی را به این امر اختصاص دهند البته به بیمارانی که از افسردگی شدید رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود که استفاده از داروهای خود را متوقف کرده و تنها ورزش کنند اما تاثیر ورزش بر آنها بسیار زیاد خواهد بود و اگر این بیماران هر روز تمرینات بدنی انجام دهند، شانس بهبودی برای آنان قابل ملاحظه است.
به عقیده محققین، ورزش باعث شادی و نشاط و بالا بردن اعتماد به نفس می‌گردد زیرا افراد افسرده یا اعتماد به نفس ندارند و یا میزان آن در آنان بسیار پایین است. ورزش احساس رضایت باطنی شخص را بالا برده و فرد حس می‌کند که به موفقیت‌هایی دست یافته است.

 

 

 

 احساس کاهش قابل‌ملاحظه غم و اندوه، دور شدن کانون توجه از منابع ایجاد فشار روانی، افزایش اعتماد به نفس، ایجاد احساس موفقیت و افزایش خلاقیت‌های فردی.

 

 

 

انواع فعّالیت و تأثیرات

 


نتایج تحقیقات متخصصان حاکی از این است که كه یوگا و تمرینات هوازی می‌تواند علایم آزار دهنده جسمی_روانی مانند: قائدگی در بانوان و یائسگی را در زنان سالمند كاهش دهد و علائمی چون: بی قراری، بی حوصلگی، گرگرفتگی و تعریق شدید شبانه در بین زنان  را تسكین می‌دهد.
همچنین به نظر می‌رسد كه این قبیل تمرینات، تمرکز و ذهن خانم ها را نیز تقویت می‌كند.
توصیه می شود که یا تمرینات یوگا را انجام دهند و یا تمرینات ساده كششی را پنج روز در هفته به مدت هشت هفته انجام دهند. تحقیقات نشان می دهد، زنانی كه تمرینات یوگا را دنبال می کنند و تمرینات کششی را انجام می دهند كمتر دچار گرفتگی و تعریق شبانه می‌شوند و توجه و تمرکز ذهن آنان بیشتر می شود.

 

 

 

با این تفاسیر توصیه می شود بانوان با توجه به کمبود وقت آزاد به جهت پرداختن به فعالیت ورزشی، روزانه حد اقل 20 الی 30 دقیقه به تمرینات هوازی و کششی  بپردازند.



 

نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:ورزش و زنان,سلامت عمومی,,ساعت 16:4 توسط یاسین بلوچزهی| |

 

ورزش و تقویت حافظه
 
یکی از رازهای داشتن حافظه‌ای قوی ورزش کردن است. اگر می‌ خواهید بدانید چگونه با ورزش کردن می‌توان حافظه را تقویت کرد این مقاله را بخوانید.
دیگر به دنبال مکملها، قرصها و نسخه های جادویی که همگی بهتر شدن حافظه را تبلیغ می‌کنند نباشید. مطالعات نشان می‌دهند که یکی از بهترین راهها برای بهتر شدن حافظه فعالیت فیزیکی است. اگر برای بلند شدن از روی کاناپه و ورزش کردن دلیل بیشتری می‌خواهید باید بدانید که محققان نشان داده اند ورزش قدرت درک مغز را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند تا از تاثیر افزایش سن در کاهش حافظه کاسته شود و حتی ممکن است از دمانس و آلزایمر پیشگیری کند.

ورزش با بدن چه کار می‌کند و چگونه موجب بهبود حافظه می‌شود؟

مدتهاست که فواید ورزش برای قلب و عروق شناخته شده است. اما امروزه مشخص شده که ورزش برای همه بدن و حتی مغز سودمند است. ورزش جریان خون را در کل بدن افزایش می‌دهد و بالطبع جریان خون در مغز نیز افزایش می‌یابد. به نظر می‌رسد افزایش جریان خون در مغز فرایند از دست رفتن بافت سلولی مغز را که در حدود 40 سالگی شروع می‌شود کند می‌کند.
با افزایش سن فرایندی در مغز رخ می‌دهد که می‌تواند منجر به بروز مشکل در به خاطر آوردن برخی اتفاقات شود. همچنین با افزایش سن به صورت طبیعی انجام عملکردهای چندگانه کمی‌مشکل می‌شود. برای مثال ممکن است بین انجام چند کار مجبور باشید کمی‌صبر کنید تا به یاد بیاورید که باید چکار کنید. مطالعات نشان می‌دهند که ورزش می‌تواند این فرایند را به تاخیر بیاندازد و حتی از برخی از این تغییرات وابسته به سن در مغز پیشگیری کرده و در مواردی باعث بهبود حافظه شود.

برای تقویت حافظه به چه میزان ورزش نیاز دارید؟

محققان هنوز مطمئن نیستند که میزان مورد نیاز ورزش برای بهتر شدن حافظه چقدر است، اما چیزی که می‌دانیم این است که حتی مقدار بسیار کمی ‌ورزش و فعالیت فیزیکی می‌تواند به بهتر شدن حافظه شما کمک کند و این تاثیر وقتی بیشتر می‌شود که مرتبا و حداقل سه بار در هفته ورزش کنید.هدف نهایی شما باید ورزش به مدت 30 دقیقه در روز و در بیشتر روزهای هفته باشد که بهترین حالت برای قلب است. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که جلسات ورزشی 30 دقیقه‌ای برای مغز نیز بسیار مفید هستند.
اگر به تازگی شروع به ورزش کرده‌اید در مورد مدت زمان ورزش نگران نباشید. در یک مطالعه نشان داده شده که تنها چند جلسه ورزشی 15 دقیقه ای در هفته خطر ایجاد دمانس در افراد مسن تر را کاهش می‌دهد. این تغییرات حتی در مورد افرادی که قبلا ورزش نمی‌کرده‌اند نیز مفید است.
پس اگر به ورزش بی علاقه هستید به خاطر داشته باشید که برای به دست آوردن این همه منافع با ارزش به اندکی تعهد و مدت زمان کمی ‌ورزش نیاز دارید. اگر باز هم وقت نمی‌کنید ورزش کنید مدت زمان 30 دقیقه‌ای را به سه بخش 10 دقیقه‌ای در طول روز تقسیم کنید.
به مرور زمان که پیشرفت کردید می‌توانید زمان ورزش را بیشتر کنید و از منافع بیشتری بهره مند شوید و سلامت خود را ارتقاء دهید.

چه نوع ورزشی برای تقویت حافظه مناسبتر است؟

مطالعات مختلف نوع ورزش خاصی را مشخص نکرده اند اما محققان می‌گویند که برای بهره مند شدن از منافع ورزش نیازی نیست که خود را خسته و فرسوده کنید. برخی مطالعات نشان می‌دهند که حتی پیاده روی مرتب هم به کارکرد بهتر مغز کمک می‌کند. دانشمندان ارتباطی بین قلب سالم و مغز سالم یافته‌اند که نشان می‌دهد ورزش نه تنها برای قلب بلکه برای تمام بدن مفید است.
ورزشهای ایروبیک مانند پیاده روی، جاگینگ، دوچرخه سواری یا شنا ورزشهای مناسبی برای بهبود کارکرد قلب هستند. با سرعتی ورزش کنید که به شما امکان صحبت کردن حین ورزش را بدهد.
برخی شواهد نشان می‌دهند که تمرینات قدرتی همراه با ورزش ایروبیک منافع بیشتری دارند. این تمرینات می‌توانند عضلات را ساخته و تقویت کنند. تمریناتی مانند حرکت شنا از این دسته است.

این ورزش ها کی نتیجه می ‌دهند؟

تغییرات مغزی وابسته به سن بسیار آهسته رخ می‌دهند. نباید پس از چند هفته ورزش کردن انتظار یک تغییر باورنکردنی را داشته باشید. اما به تدریج باید منتظر نتایج باشید. یک مطالعه نشان می‌دهد که در افرادی که شروع به پیاده روی کرده بودند پس از 6 ماه توانایی انجام عملکردهای چندگانه بهبود پیدا کرد. کلید به دست آوردن این گنج این است که پشتکار داشته باشید و به ورزش کردن ادامه دهید.

برای اینکه فعال باقی بمانید این نکات کمک کننده هستند:

* در ابتدا برای خود اهداف کوچکی تعیین کنید که به راحتی بتوانید به آنها دست پیدا کنید. برای مثال چند روز در هفته به مدت 10 دقیقه پیاده روی کنید. وقتی به این کار عادت کردید هر چند هفته چند دقیقه به زمان ورزش خود اضافه کنید. اهداف خود را بنویسید و در محلی که هر روز بتوانید ببینید نصب کنید (مثلا روی یخچال!) چون با این کار هر روز به یاد می‌آورید که چه هدفی دارید و این کار موجب پیشرفت شما می‌شود.

* به یک گروه بپیوندید یا به تنهایی آغاز کنید. اگر گروهی ورزش کنید می‌بینید که دوستان ورزشی می‌توانند شما را فعال نگه دارند. به گروه های پیاده روی همسایگان خود یا همکاران خود ملحق شوید و یا اینکه خودتان به تنهایی شروع کنید.

* یک مکان قابل اعتماد پیدا کنید. اگر در هوای آزاد ورزش می‌کنید مکان مناسبی را نیز در نظر بگیرید تا اگر به علت نامساعد بودن هوا نتوانستید بیرون بروید در فضای بسته بتوانید برنامه ی ورزشی خود را انجام دهید. باشگاهها و سالنهای ورزشی هم هستند که البته ممکن است کمی‌هزینه بر باشند. برای پیاده روی از تجهیزات مناسب برای مواجهه با آفتاب، باران و سرما استفاده کنید.

* فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید. اگر پیاده روی برای شما کسالت آور است شنا یا دوچرخه سواری را امتحان کنید.



 

نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:ورزش و تقویت حافظه,تقویت حافظه,ورزش,رفتارحرکتی,ساعت 16:1 توسط یاسین بلوچزهی| |



قالب جدید وبلاگ پیچك دات نت